Tips and tricks: “Turns from the middle”

Op grote Stand Up Paddle boards in lage/slappe surf, heb je niet al teveel tijd om lekkere moves te maken. Het is zaak om snelheid te behouden om zo in het hoogste gedeelte van de golf te kunnen blijven en niet in het golfdal te belanden.

De oplossing is dan om een bottom turn te maken vanuit het midden van het board. Maar dat valt niet altijd mee. Als je niet naar de tail van het board stapt, maar blijft staan in de aanpeddel positie, dan is de kans dat de rail van het board tijdens het kanten rechtdoor gaat groot en vallen meestal het resultaat. Om dit te vermijden moet je of naar achter stappen, met het onder je doorlopen van de golf als gevolg of door niet buiten je board te gaan hangen en de enkels te buigen en zo het board te kanten. Zelf blijf je zo rechtop mogelijk en tijdens de move gebruik je de paddle voor de balans.

Als de golven meer hoogte en kracht hebben dan werkt dit natuurlijk ook, maar je zal dan eerder meer richting tail gaan om de drop “beter” te controleren….. Niet zo dus!!

😉 Have Fun!!!