Supsurfen populair?

Stand up paddle surfen kom je overal tegen…. maar waarom word onze sport steeds populairder?

1 Toegankelijk voor alle leeftijden

Interessante statistieken over de gemiddelde leeftijd van de sup-gebruikers:

  • 30% zijn 45 jaar oud(geboren tussen 1960 en 1970)
  • 40% zijn tussen 35 en 45
  • 25% zijn tussen 25 en 35
  • Maar 5% is geboren in de 90-er jaren

Dat betekend dat 70% van de gebruikers 35 jaar of ouder is. De cijfers spreken voor zich…. stand up paddle is niet alleen een sport voor jonge zon gebruinde surfers. Deze sport is toegankelijk voor alle leeftijden en dat is een groot voordeel!

2 Het is gemakkelijk te leren

Sup is Instant Fun! Zet een beginner met een board en paddle op het water en de kans dat hij/zij na een paar paddle slagen met een glimlach terugkomt is zeer groot. Maar wees voorzichtig en schat de condities goed in om te voorkomen dat je vriend(in) afhaakt en/of in de problemen komt:

  • Gebruik materiaal geschikt voor beginners(stabiel en met volume)
  • Goed weer(geen/weinig wind)
  • Het water moet kalm en gemakkelijk toegankelijk zijn( geen golven of golfslag van boten,….)
  • Op de knieën beginnen en pas laten staan als de balans gevonden is.

3 Een activiteit voor de gehele familie!

Statistieken van sessies op SUP Trotters tonen aan dat:

  • 25% van de leden vrouwelijk zijn
  • 60% van de geposte sessies een familie of een fun paddle uitstapje is geweest

Sup sessies van man/vrouw, kinderen en zelfs met de hond!

iSup-2

4 terug naar de natuur

Internet, televisie, sportschool…. we besteden veel teveel tijd opgesloten binnenshuis. Een sup sessie laat je de natuur (weer) ervaren,water, buitenlucht, bomen, vogels, vissen…

5 Het plezier van staan

Het menselijk lichaam is gemaakt om te staan en te lopen!

Jammer genoeg, met ons stressvol bestaan, besteden we de meeste tijd zittend achter een bureau en dat heeft een slechte invloed op de algehele gezondheid.

Tijdens een sup sessie sta je constant en dat voelt super!

En als je staat krijg je een perfect zicht op alles wat er om je heen gebeurd, zodat je maximaal kunt genieten! Een groot voordeel ten opzicht van bijvoorbeeld een kano of kayak.

6 Een veelvoud aan SUP mogelijkheden

Je hoeft niet aan zee te wonen om de sup sport te beoefenen! Meren en rivieren zijn geweldig voor peddelen en iedereen, zeker in Nederland heeft wel een water optie niet ver van huis. Maar het grote voordeel van sup is dat het je laat wegdromen van nieuwe reisbestemmingen. Al snel heb je maar één wens: met je board in een vliegtuig stappen en de mooiste plekken van de wereld ontdekken!

DCIM129GOPRO

7 Zen

Op een sup board, in het midden van het water, zonder ook maar een geluid om je heen geeft je de kans om te relaxen. Het dagelijkse leven achterlaten voor de duur van de sessie. Wees voorzichtig, dit kan snel een verslaving worden… Je wilt zo snel mogelijk terug op het board om deze mindset weer te ervaren!

10959928_387723388064101_2668079182875578998_o-26540

8 Het is en watersport

Ondanks dat veel mensen watervrees hebben ervaren ze toch een aantrekkingskracht richting het water en dromen over de surfers lifestyle…. een tak van sport die niet toegankelijk is omdat het in veel gevallen onder extreme omstandigheden plaats vindt. Supsurfing laat mensen watersport ontdekken en zich vrij voelen als surfers!

9 Goed voor de gezondheid

Zoals elke vorm van sport is stand up paddle goed voor de gezondheid. Een fysieke activiteit om fit te blijven. Met suppen ervaar je een full body workout en daarnaast train je het balans gevoel. Mits met het juiste materiaal en in de juiste omstandigheden beoefend zijn de risico’s op blessures gering.supyoga

10 Geschikt en betaalbaar materiaal

De technologieën ontwikkelen zich en met de toename van het aantal opblaasbare boards is sup toegankelijker dan ooit. De GONG iSUPS zijn betaalbaar en van de allerhoogste kwaliteit. Jaren SUP-fun gegarandeerd. rugzakDe i(nflatable)sups passen opgerold in een rugzak die je overal mee naartoe kan nemen, dit in combi met een deelbare paddle maakt het een prima reisgenoot om altijd bij je te hebben, waar je ook naartoe gaat.

Eenmaal op een droombestemming aangekomen eenvoudig oppompen, peddelen en maximaal genieten.

GONG CM iSUPS