Shortsup Ja of Nee?

Performance

Zoals in elke sport is de trend om hoger, verder en extremer te gaan. In elke Stand Up Paddle discipline, shortsup, longboardstyle en race/longdistance worden nieuwe maatstaven gezet en het materiaal evolueert daarin mee. Puur omdat het materiaal op dat moment beschikbaar tegen de rand aanzit van wat de Paddle surfer aankan of nodig heeft om te presteren. Sup raceboards worden lichter, smaller of breder, veranderen van constructie en vorm. Longboard style stand up paddle boards gaan richting de reguliere golfsurfshapes en bieden daarmee meer performance.

Dan de Shortsups. Het is een gevolg van bovenstaande en onvermijdelijk. Deze boards maken het mogelijk meer moves te maken op dezelfde golf in vergelijking tot de huidige standaard boards en zijn daarbij door de afmetingen 'veiliger" in de kritische zone te surfen.

Minder angst+minder gevaar=meer aktie!

Een shortsup is niet eenvoudig in gebruik, ook de ervaren(sup)surfer gaat er niet zomaar mee weg, maar het is zeker de toekomst. Vooral in het wedstrijdcircuit zal de overgang naar shortsup te zien zijn. Als het supsurfen zich zo gaat ontwikkelen als het golfsurfen, dan is dit niet meer dan logisch. Kortere boards domineren het golfsurf wedstrijd circuit en het zou wel heel vreemd zijn als deze trend zich in sup niet doorzet. Want? Nou simpel. Stel een goede move levert je als surfer 3 punten op, dan kan je met een korter board per golf meer van dat soort moves maken en zal de score hoger zijn. Tel je punten en win de heat!!

Naast de wedstrijd surfers zullen ook de "gewone" gebruikers met een shortsup hun moves naar een hoger niveau brengen. De boards ontwikkeld voor de pro's zullen hun weg vinden naar de "mindere" goden. Voorlopig nog lange boards in competitie verband, maar dat gaat snel veranderen als er een deelnemer met een 6'3 de wedstrijd domineert… Kwestie van tijd. In grote/hoge omstandigheden zal dat altijd een gun in 8' of 9' foot zijn zoals bij het golfsurfen, maar in normale wedstrijd omstandigheden kan het zeker korter en radicaler

Feeling

Als je eenmaal een board van 6'0 ft onder de voeten hebt gehad en je kan blijven staan dan snap je het direct, het voelt waanzinnig! Zelfs op vlakwater. En vlakwater training is een noodzakelijk te nemen stap!! Click!

Velen zullen dit gaan ervaren. Een shortsup neem je eenvoudig mee. Niet op het dak maar tussen de voorstoelen. Simpel en snel, geen gedoe en gesjouw. Eenmaal op het water in de golven is het gevoel echt aan het surfen te zijn nog groter.

Lichtgewichten en jeugd.

Een shortsup is voor de jeugd en voor dames helemaal top. Modern, licht en tov een "normale" sup heel handelbaar. Click! De shortsup zal geen bestseller worden omdat er ook beperkingen zijn, maar de shortsup komt eraan. Gong heeft een uitgebreide range aan shortsups. Van radicaal tot mellow en toegankelijk. 

Ze zijn beschikbaar en te testen. De 7'4 Shake en de Mutant 6'9 zijn toegankelijke modellen. Info: sales@supsurfing.nl

Supsurfing